Krepšelis

Kiek omega-3 riebalų rūgščių rekomenduojama suvartoti per parą?

Beveik visi maisto papildai turi rekomenduojamas paros dozes. Išimtys taikomos augalinės kilmės ir kitoms medžiagoms, kurioms kol kas nėra patvirtintų mokslinių duomenų. Omega-3 nauda sveikatai įvardinta jau labai seniai – 1929 metais. Tad per tą nepilną šimtmetį atlikta daugybė tyrimų, kurių metu išsiaiškinta ne tik riebalų rūgščių reikšmė sveikatai, bet ir nustatytos rekomenduojamos dozės.

Omega-3 nauda sveikatai

Prieš aptariant rekomenduojamus kiekius, priminsime, kodėl išvis reikėtų vartoti omega-3. Šio papildo svarbą nuolat akcentuoja medikai ir farmacininkai. Nors kai kurie gamintojai ir perpardavinėtojai labiau siekia finansinės naudos, nei teikia tikrą vertę vartotojams, tačiau tai ne priežastis numoti ranka, kaip į reklaminį triuką.

2004 m. rugsėjo 8 d. JAV Maisto ir vaistų administracija EPA ir DHR omega-3 riebalų rūgštis pripažino palankias sveikatai. Vis daugiau mokslinių tyrimų ataskaitų liudija apie teigiamą poveikį širdžiai ir kraujagyslių sistemai, smegenims ir akims.

Pasak viešai internete pateikiamų mokslinių išvadų (1), omega-3 riebalų rūgštys gali padėti:

  • mažinti kraujospūdį;
  • sumažinti trigliceridų kiekį;
  • lėtinti apnašų vystymąsi arterijose;
  • mažinti širdies ritmo sutrikimo tikimybę;
  • saugoti nuo širdies priepuolio ir insulto tikimybės;
  • esant reumatoidiniam artritui, gali sumažinti sąnarių sąstingį ir skausmą;
  • kovoti su depresija;
  • mažinti įvairius uždegimus;
  • gerinti protinę veiklą;
  • palengvinti Alzheimerio ir demencijos simptomus;
  • kt.

Omega-3 rekomenduojama vartoti mažiems ir dideliems. Žinoma, pirmiausia šios riebalų rūgštys turėtų būti gaunamos su maistu ir tada praturtinama su maisto papildais.

Kokiuose maisto produktuose galima rasti omega-3?

Sąrašas nėra labai ilgas. DHR ir EPA omega-3 riebalų rūgštys randamos įvairiose žuvyse (lašišoje, ančiuviuose, skumbrėje, silkėje, kt.). Tik problema tame, kad jose nemažai toksinų, ypač gyvsidabrio. ALR omega-3 maisto šaltiniai kur kas draugiškesni – tai graikiniai riešutai, linų sėmenys ir iš jų išgaunamas aliejus, chia sėklos, rapsų aliejus ir kt. Vis tik ir čia nėra garantijos dėl kokybės.

Akivaizdu, kad gauti sveikas ir švarias omega-3 riebalų rūgštis – nemenkas iššūkis. Suprantama, rankų nuleisti nereikia. Atsakingai rinkitės maisto produktus, bet norėdami gauti nuolatinį reikiamą riebalų rūgščių kiekį, praturtinkite mitybą NeoLife omega-3 papildais.

Rekomenduojamas omega-3 kiekis per parą

Pateikiame lentelę, kurioje pagal amžių ir lytį rasite rekomenduojamas paros normas.

Omega 3 rekomenduojamos paros normos 

Alfa-linoleno rūgštis (ALR) gaunama iš omega-3 – pirminės riebalų rūgšties. Jos organizmas pats negamina, nors tai svarbi medžiaga ląstelių membranoms, taip pat akių, smegenų ir širdies veiklai.

Vien tik iš maisto produktų gauti omega-3 riebalų rūgštis gana sudėtinga, o dar sunkiau apskaičiuoti ar suvartojate pakankamai. Jei nenorite sukti galvos dėl kiekių, rekomenduojame žuvų taukų papildus.

NeoLife „Omega 3 Salmon Oil Plus“ maisto papilduose yra visos 8 gamtoje randamos ir organizmui naudingos omega-3 riebalų rūgštys. Jų kiekiai kapsulėje nustatyti pagal griežtas rekomendacijas. Maksimali paros dozė 3 kapsulės per parą. Jei 6–10 metų vaikas dar nepraryja tablečių ir kapsulių, gali tiesiog prakąsti ir nuryti aliejuką užgeriant vandeniu ar sultimis. Tokio amžiaus atžalai gali pakakti 1 kapsulės per parą.

Jei nesate tikri dėl vartojimo, rašykite ar skambinkite el. parduotuvėje nurodytais kontaktais.

(1)https://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/omega-3-fish-oil-supplements-for-high-blood-pressure

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pristatymas Visame Pasaulyje

Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 49€

Paprastas gražinimas

14 Darbo dienų gražinimo garantija

Saugus atsiskaitymas

Paysera / MasterCard / Visa